divendres, 2 de novembre del 2007

ELS TALLERS DE PINTURA





LES OBRES DELS INFANTS

En els tallers de pintura es potencia la dimensió creativa dels infants, propiciant l´experimentació i el descobriment de noves possibilitats de creació amb la utilització de diferents materials i suports per pintar. Experimenten i coneixen diferents tècniques.

LAS OBRAS DE LOS NIÑOS Y NIÑAS

En los talleres de pintura se potencia la dimensión creativa de los niños y niñas, propiciando la experimentación y el descubrimiento de nuevas possibilidades de creación y de utilización de diferentes materiales y soportes para pintar.Experimentan y conocen diferentes técnicas

DIBUX-GRAFISME







LES OBRES DELS INFANTS

Deixarem que l´infant, desde el coneixement de les tècniques i materials i desde l´observació del món que l´envolta, trie la manera d´expressar-se…

Els infants tenen l´oportunitat d´experimentar amb diferents materials i utilitzant tècniques diverses en els tallers de dibuix-grafisme.

L´experiència de dibuixar comença deixant temps als infants per aprendre a aturar la mirada i observar tot allò que els ofereix l´entorn: objectes, plantes, animals, persones...

L´observació i l´experimentació, la utilització de tots els sentits, la llibertat per triar, són el punt de partida de les activitats als tallers.

LAS OBRAS DE LOS NIÑOS Y NIÑAS


Dejaremos que el niñ@, desde el conocimiento de las técnicas y materiales y desde la observación del mundo que le rodea, elija la manera de expresarse...

Los niños y niñas tienen la oportunidad de experimentar con diferentes materiales en los talleres de dibujo y grafismo.
La experiencia de dibujar comienza ayudando a los niños y niñas a detener la mirada en los objetos, animales, plantas…
La observación directa y la libertad para elegir es el punto de partida de las actividades en los talleres.

TALLERS D´ART



ELS TALLERS D´ART

Es evident que l´expressió artística és un dels primers vínculs que identifica a l´esser humà amb el seu entorn; no obstant això, posar l´enfasi en l´art com a manera d´expressió ens ha fet moltes vegades oblidar el seu paper com instrument de coneixement.
I és, precisament aquesta vesant com a instrument de coneixement, la que dona a les arts plàstiques la seua validesa cièntifica; baix aquesta perspectiva tots el llenguatges aparèixen identificats.

En aquest apartat trobareu propostes al voltant de l´art a l´escola i la seua relació amb els altres llenguatges.

ELS MEUS TITELLES


TITELLES
Fa més de vint anys que utilitze els titelles a l´escola. Els he anant fent al llarg dels anys utilitzant materials quotidians.Cada titella nova ens visita i ens conta la seua història i de vegades ve amb el seu conte...A l´escola fem tallers de construcció de titelles, tallers per aprendre el seu maneig, inventem històries entre tots i les representem. També fem personatges de contes tradicionals i representem amb titelles la història, fent una adaptació del conte. Si qualsevol vol més informació la podeu trobar en el meu llibre:
" ELS TITELLES TAMBÉ VAN A L´ESCOLA" ED. DENES

TITELLES


ELS TITELLES A L´ESCOLA
Per què els titelles?
Amb la utilització dels titelles els infants participen activament i creativament en el desenvolupament de tots els llenguatges.
Tenen per als xiquets i xiquetes un potencial pedagògic molt important, tant des del punt de vista cognitiu, com des de l´aspecte de la seua maduresa psicològica, oferint-los un canal de comunicació basat en imatges i emocions.
Les activitats amb els titelles són sempre moments de joc i diversió, de contacte amb uns objectes que prenen vida en les nostres mans i que ens ofereixen infinites possibilitats de transformació.

ELS PROJECTES A L´ESCOLA





Benvinguts

A aquest bloc en ell trobareu activitats, contes, reflexions i projectes que he anat desenvolupant a l´escola en companyia dels infants d´u a sis anys i t
ambé tindreu notícies dels que estem desenvolupant en aquest moment.