dilluns, 13 de juliol de 2009

MARTA MATA

Després de la jornada que vaig viure el dissabte un record per a Marta Mata .
Les seues paraules sempre les portaré al meu cor. Vaig compartir moments amb ella, durant les meues visites a Barcelona.
Una vida de lluita a favor dels infants i de la qualitat de l’escola en la qual mai no va perdre l’esperança.

Publicacions en homenatge:

Marta Mata. El camí de l’escola
Raimon Portell.Barcelona. AM Rosa Sensat, 2007
A partir del que va deixar escrit i de la gent que la va conèixer, el llibre segueix la Marta, pas a pas. Ens explica com va aconseguir -van aconseguir- que aquella magnífica escola republicana que ella va viure de petita i va veure com mataven tornés a renéixer. Una lluita a favor dels infants i de la qualitat de l’escola en la qual mai no va perdre l’esperança.

Marta Mata. Homenatge
[Educació democràtica, una utopia?]Barcelona. AM Rosa Sensat, 2007
Recull de les intervencions en l’homenatge a Marta Mata celebrat a la ciutat de Barcelona el 14 d’abril de 2007, acte organitzat per l’Associació de Mestres Rosa Sensat, l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya. Conté adjunt el DVD "La Marta".

Marta Mata i Garriga, una vida para la educación
Homenaje a Marta MataMadrid: MEC Consejo Escolar del Estado, 2007
El Consell Escolar de l’Estat, del qual n’era presidenta Marta Mata, ha volgut homenatjar-la amb la publicació d’un llibre amb articles de diversos autors. S’hi recullen diferents facetes de la seva vida i l’empremta que ha deixat la seva persona en el món educatiu, amb la seva dedicació a la pedagogia i a la política en la tasca de la formació de mestres i en la consecució d’una escola pública de qualitat.