dilluns, 30 de maig de 2011

46a ESCOLA D'ESTIU DE ROSA SENSAT
46a Escola d'Estiu, del 4 al 15 de juliol al Campus Mundet


La 46a edició de l'Escola d'Estiu de Rosa Sensat d'enguany girarà entorn del tema general "Aprendre a ensenyar a aprendre", amb la voluntat d'aportar als mestres i professors les metodologies, les eines i les estratègies necessàries per fer atractiu tot allò que als infants i joves els cal aprendre.

És previst que participin a l'Escola el ministre d'Educació, Ángel Gabilondo, i la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau.

L'Escola tindrà lloc del 4 al 15 de juliol al Campus Mundet de Barcelona (pg. de la Vall d'Hebron, 171); tot i així, els dies 1 i 2 de juliol tindrà lloc a la seu de Rosa Sensat el debat "Refer l'escola", en el qual s'analitzaran els referents pedagògics per repensar l'escola des de les necessitats dels infants, i el dissabte 9 de juliol, al CosmoCaixa, hi haurà una jornada de reflexió dedicada a debatre la pedagogia per a l'educació infantil avui.

Entre les qüestions del tema general que es debatran enguany a l'Escola d'Estiu podem destacar la formació de mestres i professors, reflexions sobre l'educació i el seu futur, l'escola de l'aprenentatge, i l'art d'ensenyar.

A més del Tema General, a l'Escola també es podrà reflexionar de forma concreta sobre nombroses qüestions referents a les etapes d'educació infantil i primària, com per exemple "Créixer junts el primer any de vida", "La resiliència a l'escola bressol", "La dansa i l'expressió corporal amb infants de 3-6 anys", "Projectes per a la convivència intercultural a primària" i "La festa, nexe entre cultures", entre moltes altres temàtiques.

L'edició d'enguany de l'escola compta amb 168 cursos diferents, a més del Tema General, 238 professors i 3.198 hores lectives.

Des de fa 46 anys, l'Escola d'Estiu de Rosa Sensat és un referent pedagògic i formatiu per als mestres i professors de Catalunya, i la que compta amb una participació més elevada.

En l'edició de l'any passat van assistir-hi més de 1.500 persones.

Podeu consultar el programa:


Dates de matriculació

Socis i sòcies: fins al 15 de juny

No socis / no sòcies: fins al 15 de juny

Estudiants: de l'1 al 15 de juny

El dia 29 de juny s'obrirà de nou la matrícula per als cursos en què quedin places