dilluns, 30 de maig de 2011

EL FUTUR DE LA NOSTRA LLENGUA?
La Generalitat valenciana es carrega l'ensenyament en valencià
Font de Mora, conseller d'Educació, assegura que les línies educatives diferenciades en castellà i valencià se suprimiran el 2012 i només hi haurà una sola línia · Hi haurà un mínim de 33% de classes en valencià i en castellà.

La Generalitat valenciana suprimirà les línies educatives diferenciades en castellà i en valencià i remodelarà tot l'actual model d'ensenyament valencià.

Ho ha anunciat aquest dilluns el conseller d'Educació del govern valencià, Alejandro Font de Mora, que ha confirmat que el 2012 se suprimiran totes les línies diferenciades per tal de deixar-ne una de sola, fet que implica a la pràctica la desaparició d'escoles amb el català com a llengua vehicular. El conseller també ha anunciat que a partir del curs vinent s'unificaran valencià i castellà al 50% en totes les classes. Segons les dades que ha donat Font de Mora, a l'única línia que quedarà a l'ensenyament públic valencià hi haurà sempre com a mínim un 33% de les classes en valencià i en castellà, mentre que l'anglès no superarà tampoc el 33%.


Escola Valenciana ja ha anunciat que si això tira endavant "ens hi trobaran de front".
Escola Valenciana ha criticat amb duresa l'anunci que ha fet aquest dilluns el conseller d'Educació de la Generalitat valenciana, Alejandro Font de Mora, de suprimir les línies en valencià i substituir-les per una única línia d'ensenyament. Segons el director de l'entitat, Vicent Moreno, això suposa "una agressió al futur de la llengua" i constitueix "un atac frontal al plurilingüisme i la qualitat de l'ensenyament de qualitat". L'entitat critica que en nom del plurilingüisme se suprimisquen els programes que millors resultats han donat en coneixement de llengües i s'aposte per "un sistema no avaluat que no respon a cap criteri pedagògic i se situa justament al contrari de l'opinió dels experts. Aquest model proposat és una greu equivocació perquè els alumnes no dominaran les tres llengües".


Escola Valenciana fa una crida a la resposta per part del sector educatiu i de la societat valenciana en general per "demostrar que volem un sistema educatiu valencià de qualitat i un futur d'oportunitats per les generacions que venen".