dilluns, 13 de juliol del 2009

MARTA MATA

Després de la jornada que vaig viure el dissabte un record per a Marta Mata .
Les seues paraules sempre les portaré al meu cor. Vaig compartir moments amb ella, durant les meues visites a Barcelona.
Una vida de lluita a favor dels infants i de la qualitat de l’escola en la qual mai no va perdre l’esperança.

Publicacions en homenatge:

Marta Mata. El camí de l’escola
Raimon Portell.Barcelona. AM Rosa Sensat, 2007
A partir del que va deixar escrit i de la gent que la va conèixer, el llibre segueix la Marta, pas a pas. Ens explica com va aconseguir -van aconseguir- que aquella magnífica escola republicana que ella va viure de petita i va veure com mataven tornés a renéixer. Una lluita a favor dels infants i de la qualitat de l’escola en la qual mai no va perdre l’esperança.

Marta Mata. Homenatge
[Educació democràtica, una utopia?]Barcelona. AM Rosa Sensat, 2007
Recull de les intervencions en l’homenatge a Marta Mata celebrat a la ciutat de Barcelona el 14 d’abril de 2007, acte organitzat per l’Associació de Mestres Rosa Sensat, l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya. Conté adjunt el DVD "La Marta".

Marta Mata i Garriga, una vida para la educación
Homenaje a Marta MataMadrid: MEC Consejo Escolar del Estado, 2007
El Consell Escolar de l’Estat, del qual n’era presidenta Marta Mata, ha volgut homenatjar-la amb la publicació d’un llibre amb articles de diversos autors. S’hi recullen diferents facetes de la seva vida i l’empremta que ha deixat la seva persona en el món educatiu, amb la seva dedicació a la pedagogia i a la política en la tasca de la formació de mestres i en la consecució d’una escola pública de qualitat.

JORNADA D´EDUCACIÓ INFANTIL

Documentar la vida quotidiana:

afinar el ulls per captar moments

El dissabte 11 vaig estar a la Jornada d'Educació Infantil. Vaig gaudir i aprendre molt. Va valdre la pena dedicar un dissabte a aprendre ...


La documentació pedagògica és un instrument vital per a una pràctica reflexiva i democràtica que fa visibles tant els processos dels infants (què diuen, què fan, com es relacionen...) com la tasca educativa dels mestres. Mara Davoli, Anna Lia Galardini, Sonia Iozzelli, Gloria Tognetti, totes elles persones expertes de diferents ciutats del nord d'Itàlia van compartir amb tots els que varem assistir la seva experiència i punts de vista en relació amb la documentació com a eina d'estudi i debat entorn de la pràctica educativa i els principis pedagògics que la sustenten.
Per saber més:
Documentar la vida dels infants a l'escolaCol·lecció: Temes d'Infància, 59
Quatre punts de vista fonamentals per iniciar un procés de documentació a l'escola: els de Mara Daboli i Mariano Dolci amb una llarga trajectòria en les escoles de Reggio Emilia i els de David Altimir i Meritxell Bonàs amb una trajectòria diferent, però igualment interessant.


AL-LOTS- EL PETIT PRINCEP

Recomane que visiteu :
Es tracta d'una iniciativa col·lectiva i bilingüe (català-castellà) on persones interessades en la literatura infantil i juvenil (bibliotecaris, mestres, llibreters, etc.) ressenyen novetats de llibres, tant en català com en castellà.