dimecres, 20 de gener del 2010

PARAULES AMB LA P DE PAU.
Fa un temps, uns infants van dir paraules amb la p de pau.
PAPALLONA: Si mire una papallona estic molt feliç, pels seus colors i perque vola silenciosa. Si la gent mirara les papallones no tindria més ganes de fer guerra.
PLUJA: Els núvols van deixar caure una pluja que apagava el foc de les guerres. Feia que ninguna pistola ni canó puguera disparar, així que van deixar de fer guerres.

PIANO: Un día un Mag va inventar un piano. Recorría les guerres i treia del seu barret el piano. El piano tocava una música tan bonica que la gent es posava a ballar i així s´acabaven les guerres.

PARAULES DE PAU


Dolors Todolí

HI HA MOLTES PARAULES
QUE ENS PARLEN DE PAU.
SI VENIU TOTS AMB MI,
LES PODEM COMPARTIR
I AMB ELLES FAREM

DE LA TERRA,
UN BELL JARDÍ.

ELCANÓ DE LA PAU - G.RODARI

He il.lustrat amb el paint aquets conte de Rodari, per contar-lo als menuts i després parlar de la pau.


Com faries el teu canó de la pau?
Amb flors? Amb colors?...

G. Rodari: té altres contes i poesies que parlen de pau...I MÉS COSES.

Qui és Gianni RODARI?
Mestre, periodista, escriptor i inventor d'històries, fou l'any 1970 PREMI ANDERSEN, tot un Nobel de la literatura infantil.Què va fer?Establir les bases de la FANTÀSTICA, on la imaginació procedix com un "virus“ al servei de la creació, de la diversió, de la investigació...Un procés d'aprenentatge que tot ho transforma obrint les innumerables portes del món de l'imaginari i proporcionant una glopada de creativitat il·limitada als qui ho practiquen.Gianni Rodari, autor de més de 40 llibres i d'una "GRAMÀTICA DE LA FANTASIA“ ha suposat una vertadera onada mundial de l'art d'inventar i recrear textos.

ALGUNS LLIBRES DE RODARI